Versiunea in Romana English Version
Bine ai venit pe Alonia   
Cont nou              Intra in cont

Ajutor - Intrebari frecvente

Pentru a putea suna din Alonia si a fi sunat direct in Alonia trebuie sa fii logat in aplicatie. Alonia este ca un Skype romanesc, oferind 2 tipuri de apeluri: » apel PC la PC (Alonia la Alonia) - care este netaxabil si faciliteaza comunicarea audio intre 2 utilizatori ai aplicatiei Alonia. Pentru a realiza acest tip de comunicare trebuie selectat contactul Alonia cu care vrei sa vorbesti din lista de contacte iar apoi apasat butonul de telefon din meniu (vezi Ghidul Utilizatorului, sectiunea Telefon pentru mai multe detalii) » apel PC la Telefon - pentru a face apeluri PC la telefon trebuie sa cumperi credit din sectiunea Credit. Ti se va aloca automat si un numar de telefon de Romania. Acest numar de telefon il vei folosi pentru a suna sau a fi sunat in si din retelele telefonice din Romania sau strainatate. Apelurile catre retelele telefonice vor fi taxate conform tarifelor PC la telefon si ele sunt efectuate din sectiunea telefon a aplicatiei Alonia. Aici poti forma numere avand intotdeauna grija ca aceste numere sa contina si prefixul tarii (exemplu: 40318200100 pentru RO sau 19072725451 pentru US). (vezi Ghidul Utilizatorului, sectiunea Telefon pentru mai multe detalii)
Atunci cand cumperi credit ca sa suni catre retelele de telefonie vei primi gratuit si un numar de telefon. Pentru a cumpara credit, din pagina principala a website-ului Alonia trebuie sa accesezi sectiunea Credit. In aceasta sectiune este descrisa in detaliu modalitatea de cumparare a creditului atat prin plata on-line cu cardul cat si prin plata trimitand un SMS din reteaua de telefonie mobila Orange Romania.
Alonia este o aplicatie special construita pentru a facilita comunicarea romanilor de pretutindeni. De aceea tarifele catre retelele de telefonie din Romania sunt imbatabile. Asta nu inseamna ca am neglijat tarifele convorbirilor catre celelalte tari, care sunt si ele foarte bune. Alonia va ajuta sa aveti costuri de telefonie reduse. Pentru lista completa a tarifelor acceseaza Sectiunea Descriere » Tarife
Convorbirile PC la PC sunt gratuite si de aceea nu este nevoie sa cumperi credit.
Procesul de instalare este compus din 2 parti. Prima parte este un program de bootstrapper (alonia-setup-ro.exe) care are nevoie de o confirmare pentru a verifica daca toate dependintele aplicatiei Alonia exista si sunt corect instalate. In cazul in care nu sunt, le va downloada si instala. Dupa ce prima parte este completa urmeaza confirmarea pentru cea de-a doua parte care este instalarea propriu zisa a aplicatiei Alonia (alonia-setup-ro.msi). Totusi, in functie de setarile de securitate ale browser-ului folosit, unii utilizatori trebuie sa confirme suplimentar ca aplicatia care vor sa o ruleze nu afecteaza securitatea calculatorului sau anumiti antivirusi cer confirmari suplimentare pentru a lua decizii daca sa clasifice aplicatia intr-o anumita politica (trusted, suspected, etc). Aceste confirmari suplimentare depind doar de calculatorul pe care se instaleaza aplicatia Alonia si ele sunt tratate de la caz la caz. Va rugam contactati serviciul suport in cazul in care aveti probleme cu instalarea sau utilizarea aplicatiei.
Microsoft .NET Framework este o componenta software, parte a sistemului de operare Windows. Este un set de librarii si solutii pre-codate pentru cele mai comune probleme programatice si reprezinta o solutie Microsoft de dezvoltare de aplicatii windows. Aplicatia Alonia este dezvoltata cu ajutorul acestui Framework si prin urmare are nevoie de aceste librarii ca si dependinte pentru a putea rula. Microsoft .NET Framework este folosit de foarte multe aplicatii Windows si este total compatibil cu sistemul de operare Windows.
Primul pas este autentificarea in website-ul Alonia apasand butonul Intra in Cont (pozitionat dreapta sus) si folosind numele si parola contului. In meniul principal vei gasi sectiunea Detalii Personale. Intra in acea sectiune si acolo poti edita datele personale.
Schimbul de fisiere se poate realiza intre utilizatorii Alonia cu ajutorul butonului "Trimite fisiere". Schimbul de fisiere intre un utilizator Alonia si un alt tip de utilizator: Yahoo, MSN, AIM sau Google Talk nu este posibil.
Apelurile audio/video sunt posibile doar intre utilizatorii Alonia.
Intotdeauna pe website se afla ultima versiune de Alonia, continand cele mai noi facilitati. Folosirea versiunilor mai vechi de Alonia nu este incurajata, de aceea vei primi o notificare atunci cand intri in aplicatie si nu ai ultima versiune de Alonia. Actualizarea versiunii de Alonia se face din Ajutor » Despre noi, unde poti vedea versiunea curenta folosita si care este ultima versiune iar cu ajutorul butonului Actualizare poti sa instalezi si sa folosesti ultima versiune.
Folosind butonul de "Adauga Contact" se deschide fereastra unde se pot introduce datele unui contact nou. Daca noul contact are mai multe conturi de messenger (i.e. Alonia, Yahoo, Msn, etc) ele pot fi introduse si vei avea posibilitatea sa comunici pe oricare dintre aceste conturi direct din Alonia.
Conversatiile anterioare pot fi vizualizate din sectiunea de Istoric a aplicatiei Alonia. Aici poti alege atat contactul pentru care doresti sa vezi istoricul cat si perioada de timp in care aceste convorbiri au avut loc. Apasand butonul de Detalii poti efectua operatii de tip cautare, sortare si stergere pentru convorbirile existente.
Orice utilizator poate primi mesaje si atunci cand nu este autentificat pe Alonia. Aceste mesaje sunt stocate pe serverul Alonia iar cand utilizatorul va intra prima data in aplicatie se va deschide automat fereastra de mesaje offline unde va putea vizualiza toate mesajele primite cat timp nu a fost conectat la calculator.
Alonia se dezinstaleaza ca orice program obisnuit din Windows, din sectiunea Control Panel » Add or Remove Programs » selectati Alonia si apoi apasati butonul Remove. Dupa confirmare, programul Alonia va fi complet dezinstalat si nu va mai putea fi folosit.
Tehnologia "Voice Over Internet Protocol", denumita pe scurt VoIP, se refera la posibilitatea efectuarii de convorbiri telefonice intre doi corespondenti, pe suport internet.
Unul din principalele beneficii ale VoIP este micsorarea costurilor in comparatie cu telefonia clasica. Deoarece aceasta tehnologie partajeaza reteaua globala Internet si nu utilizeaza tehnologia clasica comutata, ca in cazul convorbirilor telefonice traditionale, costul convorbirii este mult mai mic. Persoana care initiaza (origineaza) apelul se poate afla in orice loc de pe glob si poate suna in orice tara din lume. Apelul se poate face cu ajutorul unui calculator conectat la Internet sau cu ajutorul unor dispozitive hardware VoIP sau chiar cu ajutorul unui telefon mobil.
Da. VoIP permite utilizatorului sa navigheaze pe internet in timpul apelurilor telefonice, dar conexiunea la internet va fi impartita de telefon cu aceste aplicatii.
Aceasta eroare este un bug de windwows mentionat i.e. http://support.microsoft.com/?kbid=279223 si este legata de drepturile utilizatorului logat. Eroarea poate fi corectata astfel: Click on Start -> Run, type regedit, right click HKEY_CLASSES_ROOT, selecteaza Permissions, adauga utilizatorul curent logat in windows si utilizatorul Administrator si seteaza pentru amandoi Full Access. (EVERYONE nu ajunge !). Save and Restart Windows si instalarea se poate termina cu success.
Detalii legate de setarea contului Alonia pe telefonul mobil gasiti mai multe detalii in sectiunea Setari telefonie SIP