Termeni si conditii


Stimati utilizatori,

va rugam consultati cu cea mai mare atentie prezentul document, care descrie termenii si conditiile de furnizare si utilizare a tuturor serviciilor disponibile prin intermediul site-ului www.alonia.ro. Acest document este un Contract la distanta si reprezinta un Acord de utilizare a serviciilor, fiind referit in continuare ca "Acord" sau "Contract".

Serviciile disponibile prin intermediul site-ului www.alonia.ro va sunt oferite conditionat de acceptarea de catre dumneavoastra in integralitatea lor a prevederilor stipulate mai jos. In consecinta, utilizarea serviciilor reprezinta acordul dumneavoastra implicit cu termenii si conditiile de furnizare si utilizare a acestora.

Furnizorul serviciilor Alonia: Site-ul www.alonia.ro precum si toate aplicatiile software accesibile prin intermediul acestui site sunt proprietatea societatii comerciale MEDIA SAT S.R.L., cu sediul in Bld. Ferdinand, Nr. 99, Sector 2, Bucuresti, Romania, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/8723/1997, cod de inregistrare fiscala RO9942028, Numar de inregistrare ANSPDCP 8441/15.02.2008, Tel: +40.31.82.52.700, Fax:+40.31.82.52.696, e-mail: office@mediasat.ro.

Proprietatea exclusiva: Aplicatiile furnizate prin intermediul site-ului www.alonia.ro sunt proprietatea exclusiva a MEDIA SAT S.R.L. Nimic din prezentul Acord nu va permite modificarea, crearea de aplicatii / software-uri derivate, decompilare, dezasamblare sau hacking a software-ului sau a oricarei aplicatii Alonia. Continutul accesat prin intermediul aplicatiei Alonia este si ramane proprietatea exclusiva a furnizorilor de continut accesati.

Publicitatea: Activitatea Alonia este partial sustinuta prin vanzarea de publicitate, ca de exemplu aparitia de texte si materiale publicitare in fereastra aplicatiei sau pe site-ul web. Prin utilizarea Alonia va dati acordul asupra acestei politici de recuperare a costurilor cu furnizarea serviciilor.

Modificarea Acordului: MEDIA SAT are dreptul de a modifica in orice moment continutul prezentului document si tarifele serviciilor fara informare prealabila a utilizatorilor, prin publicarea noilor conditii de furnizare pe site-ul www.alonia.ro. Utilizatorilor le revine obligatia de a verifica periodic continutul prezentului document precum si tarifele de telefonie. Folosirea in continuare a serviciilor constituie un raspuns afirmativ de acceptare a modificarilor si acordul utilizatorului de a se conforma acestora.

Conditiile de furnizare si utilizare a serviciilor: Pentru a utiliza oricare dintre serviciile Alonia, utilizatorul trebuie sa dispuna de echipamentele necesare (calculator, modem sau telefon VoIP, dupa caz, conexiune INTERNET, etc.), accesul la aceste mijloace fiind responsabilitatea sa exclusiva. Utilizatorul intelege ca folosirea serviciilor Alonia presupune urmatoarele conditii tehnice de functionare:
» Conexiune la Internet de 80 kbps garantat (fara compresie)
» Timpi de raspuns < 150ms
» Jitter < 30ms
» Pierdere de pachete < 1%

MEDIA SAT isi ofera serviciile in baza principiului "asa cum sunt disponibile" si nu garanteaza nici expres, nici implicit functionarea continua a serviciilor si disponibilitatea lor pentru utilizator. MEDIA SAT nu ofera nici o garantie de calitate sau performante, nu garanteaza lipsa erorilor de programare si nici securitatea si nu este responsabila pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, pierderi de date, profit sau orice alt fel de pierderi rezultand din utilizarea serviciilor Alonia.

Serviciul Alonia Telefon nu poate fi folosit in mod uzual pentru numere premium, apeluri netaxabile, asistate de operator, speciale, facturate catre terti, servicii informatii numere clienti, apeluri cu taxa inversa sau anumite prefixe cu tarife foarte mari.

MEDIA SAT isi rezerva dreptul de a modifica sau intrerupe (temporar sau permanent) serviciile sale fara o notificare prealabila in orice moment de timp. MEDIA SAT nu este raspunzator fata de dumneavoastra sau orice alta institutie sau terta persoana pentru intreruperea sau suspendarea serviciilor oferite de site si nici pentru pierderile, directe sau indirecte, a unor ocazii sau oportunitati de afaceri sau pentru beneficiile nerealizate de dumeavoastra sau de unii terti cu care va aflati in contact, ca urmare a nefunctionarii sau functionarii necorespunzatoare a serviciilor.

Abonamentul Alonia Romania Nelimitat: este disponibil exclusiv prin plata cu cardul bancar in regim recurent, taxarea lunara a abonamentului realizandu-se automat, fara a fi necesar vreun acord al utilizatorului in afara abonarii initiale. Taxarea se va intrerupe doar la dezabonarea utilizatorului, care se poate efectua in site-ul Alonia, dupa logarea in cont.

Dezabonarea se poate face oricand, la momentul dezabonarii, serviciul ramanand activ pana la sfarsitul ultimei luni de abonament platite.

Taxarea de pe cardul bancar a abonamentului in fiecare luna se va genera cu o zi inainte de aniversarea lunara a acestuia, pentru asigurarea continuitatii serviciului si evitarea dezactivarii abonamentului din cauza nevalidarii in timp util a platii lunare aferente.

In cazul imposibilitatii taxarii, abonamentul va fi dezactivat la aniversarea acestuia (abonamentul nu va mai fi activ, toate apelurile catre Romania fiind taxate standard si deduse din creditul utilizatorului) si se va reincerca taxarea periodica pe parcursul urmatoarei luni. In cazul in care dupa 1 luna taxarea nu a putut fi efectuata, utilizatorul poate fi automat dezabonat de la serviciu.

Abonamentul Alonia Romania Nelimitat este furnizat exclusiv pentru utilizare individuala de catre client, in calitatea sa de utilizator final, pentru nevoi proprii, si nu cu scopul de a obtine profit. Este interzisa orice forma abuziva de utilizare, ca de exemplu, dar nelimitat la:

» Vanzarea catre terti a unor minute si/sau redirectionarea prin intermediul serviciilor Alonia a traficului telefonic generat in orice retea de telefonie de catre alti utilizatori;
» Utilizarea abonamentului pentru activitati de telemarketing, telesales sau alte activitati call center;
» Utilizarea la comun cu alte persoane a abonamentului;
» Apelarea unor numere de telefon pentru generarea unui volum de trafic din care sa rezulte bonusuri de utilizare;
» Utilizarea neobisnuita pentru consumul individual, ca de exemplu, dar nelimitandu-se la apeluri foarte multe generate consecutiv cu durate foarte scurte, apeluri foarte multe generate catre numere diferite cu pauze scurte intre apeluri, trafic de voce generat care depaseste un consum lunar de 5000 de minute, apeluri efectuate de cel putin patru ori mai multe decat apelurile primite.

Utilizatorul intelege ca orice forma abuziva de utilizare constituie o frauda, o incalcare a "bunelor practici" in domeniu si atrage de drept raspunderea acestuia pentru toate serviciile MEDIA SAT si pentru intreaga perioada de utilizare, indiferent pentru care serviciu a fost constatata frauda. De la data constatarii fraudei, MEDIA SAT are dreptul de a suspenda/restrictiona toate serviciile si/sau rezilia toate contractele pentru serviciile MEDIA SAT fara vreo notificare prealabila. MEDIA SAT este indreptatit, de asemenea, sa incaseze de la client despagubiri in cuantum de 3.500 EUR/luna de utilizare per utilizator, despagubiri ce vor fi retinute automat de catre MEDIA SAT din orice sume platite in avans de catre client, indiferent de contractul in baza caruia au fost platite, sau vor fi recuperate de catre MEDIA SAT de la client in instanta, impreuna cu cheltuielile de judecata.

Contul de utilizator: Pentru a folosi serviciile Alonia va obligati sa completati formularul de inregistrare al site-ului cu date reale, complete si exacte si sa reinnoiti aceste date, atunci cand este necesar pentru a le mentine reale si complete. Utilizatorii care au alocat numar de telefon in Alonia inteleg ca MEDIA SAT nu poate transmite alte informatii de localizare primara catre Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta in cazul apelurilor la 112, din acest motiv fiind imperios necesara informarea MEDIA SAT in cel mai scurt timp cu privire la modificarea localizarii echipamentului cu care se utilizeaza serviciul (echipament terminal al retelei) caruia i-a fost asignat numarul Alonia.

Daca informatiile furnizate de dumneavoastra in formular nu sunt reale sau sunt inexacte sau incomplete, MEDIA SAT isi rezerva dreptul de a desfiinta sau suspenda contul dumneavoastra si de a nu va mai permite accesul la vreunul dintre serviciile sale.

Accesul la serviciile Alonia se realizeaza pe baza unor coduri de acces individuale sau parole. Utilizatorul este raspunzator pentru mentinerea confidentialitatii contului de utilizator si a parolei si va raporta orice utilizare neautorizata a acestora.

Utilizatorul este in intregime responsabil de toate activitatile si informatiile care sunt transmise din contul sau precum si de folosirea efectiva a acestora, indiferent daca acestea se fac cu sau fara voia sa. Utilizatorul este de acord sa sesizeze MEDIA SAT in legatura cu incalcarea prevederilor privind contul sau. Utilizatorul este de acord sa foloseasca comanda de iesire din cont cand termina sesiunea de utilizare a aplicatiilor. MEDIA SAT nu va fi responsabila de consecintele nerespectarii acestor reglementari de catre utilizator. In cazul accesarii neautorizate a contului de catre persoane terte, din orice motive, MEDIA SAT nu isi asuma nici o responsabilitate fata de consecintele care pot aparea. De asemenea, MEDIA SAT este exonerata de orice raspundere in cazul pierderii confidentialitatii contului de utilizator sau a parolei sau pentru orice paguba care rezulta din incapacitatea utilizatorului de a se conforma masurilor de siguranta prevazute mai sus.

Utilizatorul (consumatorul in sensul legislatiei aplicabile in materie de protectia consumatorului) intelege si este de acord prin utilizarea aplicatiilor Alonia ca furnizarea de catre MEDIA SAT a serviciilor de comunicatii electronice achizitionate online incepe dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de inregistrare cerute. Prestarea serviciilor de comunicatii electronice incepe, cu acordul clientului, inaintea expirarii termenului de 10 zile lucratoare prevazute la art.7 (alin. 1) din OG nr.130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Obligatiile utilizatorului Utilizatorul este de acord sa foloseasca serviciile MEDIA SAT numai in scopuri legale, obligandu-se in acest sens sa nu intreprinda nici una dintre urmatoarele activitati:

» Sa publice materiale cu drept de autor daca nu este autorul sau nu are permisiunea acestuia de a le publica;
» Sa desfasoare activitati frauduloase prin intermediul serviciilor furnizate de catre MEDIA SAT, intelegandu-se prin acestea, cu titlu exemplificativ, oferte false de vanzare/cumparare produse sau servicii, inselatorii financiare, escrocherii mascate, piraterie software;
» Sa modifice, sa distribuie, sa transmita, sa afiseze, sa publice, sa reproduca, sa acorde licente, sa creeze produse derivate, sa transfere sau sa vanda orice fel de informatie sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul aplicatiilor si site-ului Alonia;
» Sa publice imagini sau texte cu continut explicit sexual, materiale defaimatoare, obscene, de amenintare, materiale care au continut explicit privind violenta fizica sau verbala sau alte acte de cruzime, materiale care se refera la utilizarea, fabricarea, comercializarea armamentului sau drogurilor;
» Sa incarce sau sa transmita vreun material cu virus informatic sau orice alt cod de calculator care este programat sa distruga, sa perturbe sau sa ingradeasca utilizarea (sau orice alta utilizare cu exceptia utilizarii corecte si acceptabile a serviciilor) pe fiecare dintre calculatoarele, retelele, materialele si programele care se gasesc in serviciul societatii in vederea furnizarii serviciilor Alonia;
» Sa interfereze sau sa afecteze retelele conectate la site sau sa incalce in acest mod necesitatile procedurale ale website-urilor;
» Sa aduca atingere in vreun fel drepturilor de proprietate intelectuala, siglelor comerciale sau oricaror alte drepturi ce incumba materialelor publicate pe website-urile MEDIA SAT;
» Sa adauge, sa copieze sau sa scoata informatii personale despre alti utilizatori, in scopuri economice sau pentru a le crea vreun prejudiciu; sa hartuiasca persoane prin intermediul serviciilor Alonia;
» Sa vanda catre terti serviciile Alonia si/sau sa redirectioneze prin intermediul serviciilor Alonia trafic telefonic generat in retele de telefonie de catre alti abonati;
» Sa utilizeze abuziv abonamentul Alonia, asa cum este descris in prezentul Acord. Beneficiarul intelege ca nerespectarea acestor prevederi poate provoca daune importante MEDIA SAT si se obliga sa achite contravaloarea acestor daune in cazul provocarii lor.

Creditul si numarul de telefon alocat: Creditul pentru convorbiri telefonice este valabil timp de 1(un) an de la data ultimei sale actualizari, la expirarea acestei perioade devenind 0 (zero). La cumpararea creditului, MEDIA SAT va aloca utilizatorului un numar de telefon. Acest numar este valabil numai pe perioada valabilitatii creditului pentru convorbiri. In cazul in care creditul este 0, numarul de telefon poate fi retras utilizatorului si realocat unui alt utilizator conform politicii MEDIA SAT.

Prelucrarea datelor cu caracter personal: MEDIA SAT prelucreaza datele cu caracter personal intr-un mod confidential, sigur si transparent, respectand prevederile legale aplicabile în domeniul protectiei datelor cu caracter personal, respectiv Regulamentul General privind Protectia Datelor nr. 679/2016 si legislatia subsecventa. Clientul poate transmite solicitari legate de orice aspecte privind confidentialitatea si prelucrarea datelor cu caracter personal pe adresa dedicata (dpo@alonia.ro) sau folosind orice alte modalitati de contact utilizate in relatia cu clientii. Pentru orice intrebare referitoare la datele personale sau pentru exercitarea drepturilor legale, Clientul poate utiliza adresa dedicata dpo@alonia.ro sau, in cazul in care doreste, orice cereri cu privire la datele personale se pot adresa si prin posta la adresa Blvd. Ferdinand, nr. 99, sector 2, cod postal 021385, Bucuresti, Romania, in atentia Responsabilului cu Protectia Datelor MEDIA SAT. Toate mesajele vor primi raspuns conform prevederilor legale. Cu toate acestea, Clientul trebuie sa aiba in vedere ca, din motive tehnice, pentru a pune in aplicare solicitarile sau optiunile sale, este posibil sa fie necesare cateva zile, timp in care MEDIA SAT va continua sa prelucreze datele personale ale Clientului pe baza optiunilor anterior exprimate. In anumite cazuri exceptionale, optiunile Clientului vor putea fi implementate doar in legatura cu campaniile promotionale viitoare. Mai multe detalii referitoare la Prelucrarea datelor cu caracter personal si Politica de Confidentialitate sunt disponibile la sectiunea Date Personale.

Nerespectarea prevederilor: MEDIA SAT are dreptul de terminare imediata si fara notificare prealabila a furnizarii serviciilor in cazul nerespectarii prevederilor prezentului Acord. Utilizatorii vor despagubi MEDIA SAT pentru orice prejudiciu cauzat, inclusiv onorariul avocatilor - in caz de nerespectare/incalcare a prevederilor prezentului contract.

Jurisdictie/Legislatia: Prezentul Acord este guvernat si interpretat in concordanta cu legile Romaniei. Litigiile nascute din derularea prezentului Acord se vor rezolva pe cale amiabila, in caz contrar fiind de competenta instantei din Bucuresti, cu aplicarea legislatiei romane.

Serviciile Alonia pot fi accesate de oriunde din Romania si de peste hotare. MEDIA SAT nu ofera nici o asigurare cu privire la faptul ca aplicatiile si continutul site-ului Alonia se supun legilor altor tari in afara Romaniei. Daca utilizatorul acceseaza serviciile si website-ul, o face pe riscul sau si este singur responsabil de respectarea legilor teritoriului in care se afla.